mrynar napisał(a):
Jak siedzew firmie i cos akurat licze w excelu to ciezko mi znalezc jakas fajna rozrywka i wtedy twoje posty, takie jak na przyklad ten daj mi troche funu (nie wiem moze mam niewybredna poczuice humoru):
Bartelius napisał(a):
Jak na moj gust za mało i jednoczesnie za dużo od siebie wymagacie. Sprecyzuje.
Za mało: Brakuje Wam kogos takiego jak Rhae kto Wam sprawiedliwe rozdysponuje czas, zeby nikt nie byl pominiety i to akurat ciezko nadrobic bo takiego charakteru jak ma Rhae nie da sie nuczyc. Brakuje Wam osoby ktora ogarnie Wam sam event, kogos takiego jak Ragni. Probuje to robic Huck i Have i imo lepszych osob u Was nie znajdziecie do tego. Jednak zeby to dzialalo to osoba organizujaca event od strony technicznej nie moze tez byc osoba decydujaca co bedziecie bic. Innymi slowy Huck i Have powinni organizowac bicie mobow ustalonych wczesniej przez leadera. Leaderem powinniscie w tym wypadku byc wszyscy. Decydowac powinniscie na forum na 1 dzien przed wypadem. Dwa dni przed wypadem ludzie powinni sie zdeklarowac kto bedzie a kto nie. Osoby ktore zadeklarowaly ze beda na 1 dzien przed utalaja jakie moby bioarac pod uwage sklad i co potrzebuja zadeklarowane osoby. Kazdy kto postanowi przyjsc na event nie deklarujac sie moze pomagac ale nie powinien narzekac ze nic pod niego nie jest robione. Brakuje Wam tez jeszcze jednej osoby, kogos takiego jak ja kto od strony technicznej ogarnie Wam joby, taktyke, mozliwosci itp. to juz sie da zalatwic ale trzeba na to poswiecic troche czasu. Huck sporo czyta bg nawet o innych jobach i ciekawostkach jednak wciaz za malo. Male ma pojecia o samej mechanice gry. Moim zdaniem Have i Huck powinni sie podzielic i jeden zaplanowac kolejnosc bicia mobow (najlepiej huck) a drugi joby i taktyke (Have). Jesli byscie tak robili i deklarowali sie na forum kto bedzie a pozniej decydowali co bijecie to tez daloby mi i Ragniemu mozliwosc wspomagania Was nasza wiedza i doswiadczeniem, zebyscie np nie szli bic kaktusa bez stun w 5 osob jesli nie macie najmniejszych szans. zgadzam sie ze odkrywanie samemu jest fajne i daje troche funu, ale badzmy szczerzy jak static macie dwa razy w tygodniu po kilka godzin nie macie czasu na takie bezowocne proby.
Za duzo: Dlatego ze chcecie i funu i zabawy nie majac tego wszystkiego co napisalem wyzej. Zeby miec fun i wyniki to trzeba to szczegolowo rozplanowac. Nie planujac mozna miec tylko fun i nawet jesli jednym to odpowiada to pewnie innym nie.
Teraz ide juz spac bo jak nie wstane na 8 to mi Ragni bedzie jeczal przez cale 14h farmu, albo co gorsza wsadzi mi Masamune w dupe.
ale co w tym jest smiesznego? Rhae od zawsze byl dla mnie straznikiem zasad w tej grze nawet czesto w przykry dla mnie sposob, ale zawsze staral sie byc sprawiedliwy. Gram z Ragnim juz na tyle dlugo ze moge swobodnie powiedziec ze jest najlepszym graczem z jakim gralem. Uczy sie joba w kilka dni i gra nim lepiej niz ludzie ktorzy graja po kilka lat np tak bylo z WHM ( Nawet rhae by nie mial sie do czego przyczepic
Czasem nawet ikonka mi sie nie pojawia zlego statusu tak szybko -na leci
) i jest takze osoba ktora doskonale ogarnia nasze wypady od strony organizacyjnej. Na bierzaco uzupelnie excel z ki, itemami itd. jednoczesnie grajac na whm w tym samym momencie. Natomiast ja posiadam prawdopodobnie najwieksza wiedze na temat technicznej strony tej gry i to nie ejst jakis super talent po prostu poswiecam temu bardzo duzo czasu i podchodze do tego troche bardziej profesjonalnie. Rozumiem jednak ze zyjemy w Polsce i poczucie wlasnej wartosci jest tutaj karane smiercia i metka chwalipiety. Malo mnie to jednak obchodzi, bo osoby na ktorych opinii mi zalezy, nie oceniaja mnie po wypowiedziach z forum, ktore przesiewaja pozniej przez polski zakompleksiony umysl, ale po bezposrednich roozmowach ze mna. Wiem ze robie dobre spghetti, dobra jejecznice, dobra herbate, wiem ze jestem uparty, irytujacy, spokojny, bezposredni, leniwy, godny zaufania, wiem ze dobrze gram w noge i gry komputerowe, znam sie na ffxi, beznadziejnie sie ucze, nie pamietam dat urodzin, mam slomiany zapal itd. Znam swoje wartosci dodatnie i ujemne i kiedy pisze to co zacytowales to znowu stwierdzam tylko suche fakty.