roball napisał(a):
WithnesS napisał(a):
HoN jeżeli chodzi o balans może possać Docie, sadly. A LoL mi poprostu nie leży. Liczę na dotę 2, i pewnie wkrótce odnowie subskrypcję na Garenie.
Co jest nie tak z balansem w HoN'ie? Bo kazdy rzuca haslami na prawo i lewo a jak przyjdzie co do czego to sie cicho robi..
Metagame wygląda zawsze tak samo, przez jakieś 6 miesięcy. Potem S2 zmienia taktykę i wygląda inaczej przez 6 miechów. W Docie miałeś tyle taktyk ile teamów. Nie było imb. Nie banowało się op postaci, tylko te, którymi dobrze grał drugi team. Obejrzyj sobie HoNCasty, 90% teamów gra identycznie, wygrywają tylko te które robią mniej błędów. Powiesz że to normalne, że grają "How it is meant to be played".
To teraz obejrzyj sobie mecze DoTy. Oglądasz turnieje, te same teamy, inne taktyki, nowy metagame, a to wszystko na przełomie miesiąca. A nowa wersja DoTy wychodzi co ile? Trzy miechy?
Kiedyś napisałem (Jeszcze w becie) topic na forum S2. Że jeżeli chcą robić tak jak robią, niech dodają na zmianę - Hero z Doty, ich własny Hero i raz na jakiś czas community hero. Topic miał niemal 100% poparcie, w tym najlepszych wtedy graczy ([5] na przykład). Jak wyszło, wszyscy wiemy. Podobno wynika to z tego, że twórca doty pracował chwilę z S2...A potem go wyjebali o czym się głośno nie mówy, ale milion dowodów płynie wszędzie, łącznie z forum S2, gdzie z jakiegoś powodu znikają dość szybko.
Edit: Żeby nie było, bardzo lubię HoNa. Ale jest to teraz dla mnie gra na zasadzie "LoLa". Gram sobię od czasu do czasu, 4fun ze znajomymi. Tyle.