No to na szybko opiszę moje wrażenia.
Gram na i5-2500k, 6950 2GB @6970 i 4GB ramu, ustawienia ultra z wyłączonym ubersamplingiem i gra lata w okolicach 60-80fps wg tego co ati tray tools pokazuje (tyle, że rozdziałka niższa, bo na crt gram - 1280x960), fps nigdy nie spadły poniżej 50. Z tego co zauważyłem to na samym początku przy wejściu do miasteczka przy bardzo szybkim obracaniu się pare razy fps spadły i przez ułamek sekundy zauważalne było 'chrupnięcie', ale jak już się wszystko doczytało to śmiga pięknie. A sama grafika jest bardzo ładna, crysis to nie jest, ale jak na rpg to najwyższa półka. jedyne co denerwuje to czarne pasy przy graniu w innym formacie niż 16x9, trzeba czekać na patch (albo w moim przypadku na monitor
).
Co do gry to ja nie wiem jak można walczyć bez turlania się, wg mnie daje to ogromną przewagę, dzięki temu można szybko minąć np kolesia z tą wielką tarczą i tłuc go po plecach. Może nie potrafię tego robić, ale parowanie ciosów mi nie wychodzi jak mnie bije kilku przeciwników. Sam system walki też jest bardzo fajny, w zależności od tego skąd atakujesz (plus jest jeszcze jakiś pasek, który ładuje się w trakcie walki), Wiesław wyprowadza różne ciosy. Petard i noży nie używałem, ale znaki są bardzo pomocne. Jak pierwszy raz wbiłem się w grupę 3 przeciwników, to mnie pokroili dosyć szybko, później z dobrym wykorzystaniem znaków (i turlania
) poszło już znacznie lepiej. O fabule nie napiszę, bo jeszcze chyba za wcześnie, żeby coś wnioskować, ale od samego początku można dokonać sporo wyborów (uratować wieśniaków, czy pomóc w grabieży
) Ogólnie po tych kilku chwilach spędzonych przy grze, nie mogę się doczekać grania dalej i gorąco polecam.