No to na szybko opiszę moje wrażenia.
Gram na i5-2500k, 6950 2GB @6970 i 4GB ramu, ustawienia ultra z wyłączonym ubersamplingiem i gra lata w okolicach 60-80fps wg tego co ati tray tools pokazuje (tyle, że rozdziałka niższa, bo na crt gram - 1280x960), fps nigdy nie spadły poniżej 50. Z tego co zauważyłem to na samym początku przy wejściu do miasteczka przy bardzo szybkim obracaniu się pare razy fps spadły i przez ułamek sekundy zauważalne było 'chrupnięcie', ale jak już się wszystko doczytało to śmiga pięknie. A sama grafika jest bardzo ładna, crysis to nie jest, ale jak na rpg to najwyższa półka. jedyne co denerwuje to czarne pasy przy graniu w innym formacie niż 16x9, trzeba czekać na patch (albo w moim przypadku na monitor
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
).
Co do gry to ja nie wiem jak można walczyć bez turlania się, wg mnie daje to ogromną przewagę, dzięki temu można szybko minąć np kolesia z tą wielką tarczą i tłuc go po plecach. Może nie potrafię tego robić, ale parowanie ciosów mi nie wychodzi jak mnie bije kilku przeciwników. Sam system walki też jest bardzo fajny, w zależności od tego skąd atakujesz (plus jest jeszcze jakiś pasek, który ładuje się w trakcie walki), Wiesław wyprowadza różne ciosy. Petard i noży nie używałem, ale znaki są bardzo pomocne. Jak pierwszy raz wbiłem się w grupę 3 przeciwników, to mnie pokroili dosyć szybko, później z dobrym wykorzystaniem znaków (i turlania
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
) poszło już znacznie lepiej. O fabule nie napiszę, bo jeszcze chyba za wcześnie, żeby coś wnioskować, ale od samego początku można dokonać sporo wyborów (uratować wieśniaków, czy pomóc w grabieży
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
) Ogólnie po tych kilku chwilach spędzonych przy grze, nie mogę się doczekać grania dalej i gorąco polecam.