Huragan napisał(a):
Opcja "Place z allegro", przelew idzie do wlasciciela allegro (firma Payu), a oni potem przelewaja tobie na konto, w zaleznosci jak sobie ustawiles w opcjach, czy codziennie czy tez raz na tydzien lub miesiac :)
Huragan, ale to się ma wszystko ładnie pięknie do przelewu internetowego, a ja od 24h od czasu rozpoczęcia przelewu przez tego gościa nie mam żadnej informacji o dokonanym przelewie w moich środkach na Allegro, rozumiesz?
Kasa na koncie = wysyłka, z takiego punktu zawsze wychodziłem.
Jeżeli ktoś robi przelew przez płacę z Allegro (internet) to ja mam informację w ciągu 1 minuty że przelew został zrobiony. A w moim przypadku wychodziłoby na to, że gość zrobił fizycznie przelew na poczcie zamiast do Allegro przez internet. Ja nie mam na to potwierdzenia żadnego i nic mu nie będę wysyłał.
Także Huragan nie sap, zawsze jak coś sprzedawałem leciał przelew przez Allegro i w minutę miałem wszystkie informację. Teraz nie mam, dlatego pytam czy takie coś jest normalne że gość robi przelew do Allegro fizycznie, nie przez internet. Rozumiesz?
No trudno, poczekam. Zaznaczyłem gościowi, że najpierw musi być zrobiony przelew, dopiero wtedy wyślę. Ja mu wyślę, a się okażę że gość mi w ogóle przelewu nie zrobił... i będę w czarnej dupie.
Deshroom napisał(a):
inna sprawa że już powinieneś mu przedmiot wysłać, nie czekać aż allegro ci wyśle. jak kupuje sprzedawcy zawsze wysyłają jak widzą kase w opcjach allegro, nigdy nie czekają na księgowanie na koncie własnym
Ja mam Desh tylko informację, że transakcja jest rozpoczęta. Nie mam kompletnie żadnej informacji potwierdzającej, że on zrobił mi przelew i dostanę kasę za to jeżeli wszystko będzie w porządku.
Jeszcze raz napiszę, nie mam żadnej informacji oficjalnej/potwierdzającej że gość mi zrobił przelew!
Oficjalnie na stronie PayU jest:
Kiedy ktoś prześle Ci pieniądze, otrzymasz od PayU informację e-mail. W e-mailu będzie link do strony, na której możesz zatwierdzić wpłatę, możesz też przejść do zakładki "Moje konto" i kliknąć na link "Oczekuje na odbiór" widoczny przy nazwie wpłaty.
Czyli standardowa procedura wypłaty, którą używałem wiele razy przy sprzedaży, wiele razy ja sam kupowałem przez płacę z Allegro i wiem na czym to polega. Ja takiego maila nie otrzymałem i nie wyślę nic gościowi dopóki nie dostanę przelewu.