Sobtainer napisał(a):
Oprawa graficzna aktualnie, to jeszcze nie została pokazana bo nikt z nas nie zobaczył tej gry na żywo.
Kiepski argument, bo są filmy w 1080p. Wystarczy. Różnica między filmikiem a żywą grą na pewno jest, ale nie jest ona kolosalna. Filmiki nie powodują, że postacie zaczynają mieć nagle mniej poligonów.
Sobtainer napisał(a):
Nie wiadomo też, jakie są ustawienia graficzne na wszystkich filmach w gameplayach, patrząc na braki cieni na postaciach nie sądzę że jest ona pokazana w 100%.
Jest to 100% tego co obecnie zrobili, nie zmienia to faktu oczywiście, że na relase grafa może się nieco poprawić. Cudów jednak nie ma co imho oczekiwać. Starcraft 2 of czasu pierwszego pokazania przeszedł dosyć wyraźny lifting i wygląda ładnie, może będzie tak z Diablo a może i nie.
Sobtainer napisał(a):
Patrząc na te najnowsze screeny w podziemiach, nie ukrywam że podoba mi się, patrząc na zewnętrzne lokację mam już mieszane uczucia.
Podziemne lokacje również mi się podobają. Otwarte przestrzenie i modele postaci / wrogów - wahają się między kiepskimi a obrzydliwymi imho. No może poza tą lokacją z pierwszego filmiku z gameplaya jaki został wypuszczony. Tam z tym mostem i walką z bossem. Tamte cuś było ładne.
Sobtainer napisał(a):
Co do postaci offline w singlu. Stworzyli BN 2.0 żeby implementować wszystkie swoje gry do niego i w Diablo nie będzie wyjątku. Po to BN 2.0 jest, żebyś w czasie grania w singla również miał możliwość dotknięcia całego community/znajomych itd. i co najważniejsze, po to on jest, żebyś nie mógł ingerować w hackowanie i boostowanie postaci tak jak to miał miejsce w D2 - dla mnie jest to ogromny argument ZA.
Jak będę chciał dotykać się (lol) z community / znajomymi to sobie odpalę singla online. Założę grę z hasłem i nikogo do niej nie wpuszczę.
Co do hackowania i boostowania postaci nie mam za bardzo pojęcia o co chodzi, skoro postać do singla offline miałaby być na dysku twardym a postać multi na serwach Blizza więc nie byłoby możliwości ingerencji. A co do tej na dysku to nikogo nie powinno obchodzić co z nią robię, w końcu nie miałaby styczności z innymi graczami.