KKRT2 napisał(a):
raggnarok napisał(a):
- dynamika walki
- lepsza kamera
- styl graficzny gry
- kazda postac z wlasnym resource systemem
- swiat/fabula/lore
- klasy postaci
- moge grac babka/facetem w kazdej klasaie
Oczywiscie porownywanie PoE z D3 jest teraz troche nie fair, bo PoE jest w fazie wczesnej bety, a D3 juz na ostatniej prostej przed wydaniem gry, no ale chciales, to masz
Groundbreaking features, nie ma co. Naprawde nie wiem, ktora z nich 'definiuje hack and slashe' najbardziej.
Nikt nie mowil o przelomowych ficzersach, bo nie o to chodzi w grach, zeby byly na sile przelomowe, tylko maja sprawiac fun.
KKRT2 napisał(a):
Poza tym:
dynamika jest identyczna,
Dobry zart.
KKRT2 napisał(a):
To zawsze bedzie kwestia gustu. PoE ma ladna grafike, true. Mi sie zwyczajnie podoba bardziej tzw. art style w D3, m.in. z ponizszego powodu
KKRT2 napisał(a):
kamera bedzie zmieniona dla osob grajacych w mniejszych rozdzielczosciach,
Kamera to najwiekszy fail PoE. Jestem ciekaw jak ja zmienia.
KKRT2 napisał(a):
resource system to nie tylko minus dla mnie w D3, ale jest gorszy od flaszek
Nic mnie tak nie wkurwialo w PoE jak brak many po 5-krotnym uzyciu skilla Dual Wield u Duelisty. Sorry, ale uzywanie many dla skilli u postaci, ktora z magia nie ma nic wspolnego to jest kurwa archaizm i przezytek. D3 pod tym wzgledem niszczy PoE.
KKRT2 napisał(a):
swiat jest lepszy PoE, o fabule/lore nie dbam w takich grach
Swiat lepszy w PoE? ROFL. Widac, ze jestes fanbojem PoE po tym stwierdzeniu. Swiat w PoE jest pusty, bez jakiejkolwiek fabuly, z generycznymi questami. Oby sie to zmienilo do retaila.
KKRT2 napisał(a):
klasy postaci - wtf? w obydwu sa standardowe
Oj, roznia sie i to znacznie, chociazby wygladem czy mechanika.
KKRT2 napisał(a):
- o plci to nawet nie skomentuje
Lubie miec wybor. Ty moze nie.
tomugeen napisał(a):
Najlepiej pytac sie osob ktore w obie gry pograly. Yabaddi nie dal PoE szans w zestawieniu z D3.
KKRT2 napisał(a):
Ocenil to po 12 lvl'ach w pierwszym akcie? Bez trudnych npc'ow ani nawet 90% skilli?
Przedstawil jakies argumenty?
Te gry maja roznice, ale nie sa fundamentalnie rozne, to ten sam gatunek, ten sam target, bardzo podobna mechanika
Akurat to swietny przyklad, bo beta D3 oferuje poczatkowe 3-4h zabawy, tak wiec mozna swietnie je swietnie porownac do poczatkwych godzin w PoE.