WithnesS napisał(a):
Do takiego Halo Reach, kupowałem "mapy" i miałem masę funu. Tak samo, pewnie do Gearsów też kupię dlc (ale tu już mini kampanię etc). Jeżeli gram w 2-3 gry na okrągło, to jestem w stanie wybulić kilka dolarów na dodatkowy content z tych 2-3 gier. Bo co tracę? Jedna pizza, albo jakaś używka w którą chwilę pogram i wrócę do tych 2-3 gier, bo przecież gdybym wiedział że będę długo napieprzał w daną grę to kupiłbym ją day1 a nie jako używkę. To czy jestem idiotą, "dodając" content do ulubionej gry?
Jednocześnie, jak gram w coś casualowo to mi DLC niepotrzebne. A to że ktoś będzie miał świecącą broń, pogra na dodatkowej mapie etc? Nie przeszkadza mi to. Wydał na to pieniądze. To trochę jak czepiać się że ja mam malucha a ktoś ma porshe.
Tak samo, nie kupiłbym raczej nigdy DLC do takiego CoDa bo gra ma 1year lifespan, więc imo to głupota. Ale ktoś inny kupi, i będzie miał fun. Z reguły najbardziej przeszkadzają te DLC ludziom, którzy w daną grę nie grają albo grają i mają gula, że ich nie stać.
Jednocześnie jestem przeciwnikiem DLC takich jak na przykład płatny ending w Prince of Persia. To sobie obejrzałem na youtube, niech spierdalają z wycinaniem endingu z gry kurwa.
Ps. Musicie też wziąć pod uwagę przy gadaniu o cenach DLC, że amerykańskie dziecko często dostanie na lunch w szkole 10$. To że my żyjemy w Polsce (KURTKA!) to nie wina devsów/wydawców którzy biorą pod uwagę bardziej "rozwinięte" kraje. I nie ma w tym nic dziwnego.
Ok wszystko spoko, tylko czemu jeżeli DLC są spoko (wyłączając płatne endingi, etc) to piszesz:
WinterS napisał(a):
Jakbym wypuszczał miesiąc po premierze gry DLCka z odgrzewanym kotletem za 15 dolarów to nie mógłbym se chyba spojrzeć w twarz w lustrze, no ale bussiness is bussiness, i tak to pewnie kurwa kupie :{
Piszesz, że ci się nie podoba wypuszczanie odgrzewanego kotleta za 15$ miesiąc po premierze, a w drugim poście, że kupujesz tylko te DLC, które chcesz - to czemu będziesz ten odgrzewany kotlet kupował, skoro nie podoba ci się "odgrzewany kotlet za 15$"?
Bo tak jedna wypowiedź z drugą nie współgra?