Dobilem prawie 14lvl i wylaczylem gre, jeszcze dzisiaj pogram ale na razie to nie wyglada zbyt ciekawie. Pierwsze wrazenie bylo negatywne - ta grafika, naprawde myslalem ze bedzie lepiej - pozniej z biegem gry troszke morale mi wzroslo ale dzis juz padlo na rylo.
Gra jest, wiadomo, mega wtorna - jak kogos znudzil wow/rift/cokolwiek podobnego to tu jest identycznie i wyglada na to, ze lepiej nie bedzie. Dla mnie to jest minus tej produkcji, w sumie nie jestem zaskoczony ale jednak zawiedziony. Niedawno meczylem rifta wiec mam w sumie dosc tego samego. Jezeli chodzi o swiat(lokacja startowa+nastepna) to struktura wyglada jak w aion, czyli tunele i multum kanalow, tym razem to dla mnie megaminus. Nie trawie takich "mmo".
Podoba mi sie ten voice acting i robi roznice, aczkolwiek chwilami to juz by mogli to sobie darowac. Fajnie kogos zabic sithem w takich scenkach i byc za to nagradzanym. Ja normalnie nie czytam w ogole questow w mmo jak nie musze (ost to w earthrise czytalem bo tam nie bylo znacznikow, strzalek, migajacych lampek wszedzie i czlowiek musial sam wszystko znalezc) a tutaj wysluchalem wszystkiego. Dupy nie urywa, jak na crpg to slabe jak na mmorpg jest fajnie (raz lepiej raz gorzej, ogolnie pozytyw). Druga rzecz jaka mi sie w tej grze podoba, to to ze jest Star Wars, jednak sw to sw niezaleznie jak je spierdola i jest fajnie. Swoja droga nawet niezle moby sa zrobione (wyglad) pomimo tego ze ogolnie grafa posysa, jakos lepiej od postaci te moby wygladaja. Kiepscizna w tej grze z cieniami i oswietleniem, lipne tekstury (na zblizeniach) a jak deszcz pada to jasno jak w poludnie i nie widac zadnych efektow na wodzie - czysta tafla.
Kolejny pozytyw to wydajnosc i stabilnosc, w tym temacie 0 problemow, czy slonce czy deszcz z wszystkim na max (oprocz aa) gra smiga w full hd, wszystko doczytuje sie migiem. Mialem dziwne bugi - typu chat mi kompletnie przestal dzialac, nie moglem grac w party czy nie moglem lootowac mobkow. Co dziwne relog nie pomagal dopiero lot promem (z korriban na stacje) naprawial kazda z tych przypadlosci. Cuda niewidy
Podoba mi sie tez brak pelnej automatyzacji wszystkiego (pewnie dodadza z czasem) typu szukanie druzyn (no chyba, ze jest to gdzies tylko nie wiem gdzie) - ludzie szukaja sie na kanalach, daje to jakas "mobilizacje" do gadania z innymi.
Ogolnie ostatnio rozwazalem zakup gierki, na dzisiaj jednak to jestem na nie. No chyba ze jeszcze mnie gra czym zaskoczy pozytywnie, moze dobije do space combatu. Pogralbym sobie w nowego kotora, swtor to jednak nie to, single mmo za 200zeta - imo drogo, a w miesiac pewnie bym tego nie skonczyl, czyli + abo.
Btw. Jak na razie nie podoba mi sie ten system towarzyszy. Warozny jak warzony czy inne battlegroundy, ten flashpoint(instancja?) pierwszy byl nawet ciekawy - ale to wycieczka na raz. Pierwsze heroic questy w lokacji startowej u stihow wywolaly u mnie smiech, po prostu sie smialem - nedza.