@pieniek82
Się okaże, na tym vid koleś ma słabego kompa raczej, na innych jest płynnie.
Zresztą Aion jest afaik na CryEngine1 ,a ArcheAge będzie na CryEngine3.
------------------------
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ufIJHx78UI
-- exsplorowanie statkiem, w sumie na video nic się specjalnie nie dzieję, także nie ma może sensu całego dokładnie oglądać, ale pokazuje to a) skalę świata b) fun z eksplorowania bo multum wysepek będzie + miejsca pewnie gdzie tylko statkiem c) chyba najlepiej zrobione graficznie morze i statek jaki widziałem w mmorpg d) day & night cycle
Co do podróżowania - jest coś na styl książki z runami teleportacyjnymi z UO jak ktoś grał.
Tu też ma się książkę i można przybindować lokalizację. Jednak nie można przybindować każdego miejsca tylko conajmniej musi to (chyba) być jakaś wioska, etc - nie musi to być główne miasto, może być chyba pipidówa (ale nie wiem czy wszystkie ).
W zamian za to może tych bindów być dużo - narazie ktoś miał 20 a może moźna więcej.
Na początku się zastanawiałem czy to dobrze czy źle, ale chyba dobrze, świat jest naprawdę olbrzymi ponoć i insta travel się przyda, z kolei nie ma szans, żeby wszystkie wiochy i maista przybindować bo ograniczona ilość a świat jest duży.
No oczywiście jest jakiś regent użyty za każdym travelem który trzeba u NPC kupić i on kosztuję.
Czyli insta travel między odkrytymi samodzielnie przez gracza wiochami / miastami które wybrał on do przybindowania, ale ograniczona ich ilość + eksploracja innych terenów no i do lokacji poza miastami / wiochami trzeba samemu na koniu, statku, etc
Chyba dobry kompromis, ale wiadomo diabeł w szczegółach i się okaże w praniu.