Sobtainer napisał(a):
http://android.com.pl/news/sprzet/4693-samsung-stworzy-zabojc-retiny.html
Mareczqu sypie się ten Twój ajfon oj sypie.
W kórym miejscu?
Ja napiszę moze jeszcze raz: zaletą iphonów jest tak naprawdę system iOS, który jest kompletnie bezobsługowy, niezawodny i szybki. Ja nie mam czasu ani chęci by dłubać kurwa jeszcze w telefonie. Telefon dla mnie ma działać - tak jak pralka czy ekspres do kawy.
Akurat teraz pracuję z 4 kolesiami, hejterami apple. 3-ch ma GS3, jeden Note - więc mam porównanie. Szczególnie, że nudę w pracy zabijamy obstawiając jakieś grosze na williamhill-u. Nie wiem czy to samsung, czy android, ale im się strony na livie odswieżają z dużo większym opoznieniem, a już uzywanie kilku aplikacji i przełączanie pomiędzy nimi to mordęga zabijająca 4-rdzenie
Ciekawe jaki telefonik kupią następnym razem - jak gostek z SG3 w ręku pyta mnie o aktualny wynik siatkówki, bo mu się strona "nie odświeża"..
Retina też, ale tak jak pisze Xanth to zadna zaleta iphona bo producentem jest samsung. Trochę nie nadążam za takim tokiem myślenia...
Mi się podoba to co mi się podoba. Miałem bezpośredni kontakt z obiema platfarmami. Wybrałem to co jest dla mnie lepsze. Do androida NIE zamierzam wracać. Zdecydowanie bardziej pasuje mi sprzęt apple.
Inside - Xanth się zachłystuje jedynie czarnym marketingiem apple. Pewnie chodzi w koszulce z kupą i jabłkiem na plecach. O tabletach ma zerowe pojecie.
Specjalnie dla ciebie:
Martwy pixel jest prawie nie widoczny i w ogóle nie przeszkadza (zresztą
>>> widoczny jest tylko w programie do wykrywania takowych). Niestety jest także
>>> poważniejsza wada z niespasowanym ekranem po lewej stronie (próbowałem
>>> dokręcać śrubki zgodnie z opisami w internecie - nexus nie ma żadnych plomb,
>>> niestety pomaga to tylko na chwilę). Z tym także mógłbym się pogodzić, ale
>>> jest trzecia wada - migotanie ekranu. Widoczne wieczorem (na najniższej
>>> jasności) po dłuższym wpatrywaniu się w ekran - np podczas czytania. Ekran
>>> robi się jaśniejszy na ułamki sekund co chwilę. W czasie dłuższego czytania
>>> bardzo to przeszkadza.Wycinek mail-a jednego z kolegów który dostał ode mnie Nexus-a. Btw. Asus Polska bez problemu przyjmuje je na gwarancję.
Chociaż z drugiej strony - stare tablety lecą z ceny na ryj. Asus-a Transformer 10.1' (ponoć zdecydowanie najlepszy androidowski tablet poprzedniej generacji) widziałem gdzieś za 199GBP lub 249GBP. Imho warto sie zastanowić. Za Nexus-em stoi wsparcie samego google (zawsze ma się najnowszą wersję androida, nie trzeba czekać), no i mocarne bebechy. Z minusów - 7'. Zawodność i android idą w parze - więc nie będę o tym wspominał (bah..)
Jak się kiedyś na coś zdecydujesz to radzę porządnie testnąć swój sprzęt i ewentualnie reklamować. Jak to będzie ipad to nie zapomnij zmierzyć mu od tyłu temperatury!
Lekko ciepły - zle!