ale rejdz
mnie sie podoba rownie co jedynka , wreszcie trudny crpg , nareszcie trudne walki , ostatnio takie epiczne encountery byly w BG wlasnie
ja moze napisze co mi sie w DA2 podoba
- interakcja mob-otoczenie , dzieki temu wygralem walke magiem z ogre na poczatku bo bydle po prostu pozabijalo reszte darkspawn , moc , detekcja kolizji dziala bardzo dobrze
- interakcja miedzy npc , w bg1 bylo to pozniej dlugo dlugo nic i teraz dostrzeglem to w sequelu Dragon Age , jak ktos padnie , npc werbalnie daja znac ze niefajnie sie stalo , jak maja malo hp jecza i marudza itp...dawno nie bylo takiego smaczku
- kreacja Hawke jest napisana z dusza , FU bezduszny terminatorku z DA:O
- Trudnosc , fast paced rozgrywka , masa kombinowania , zeby przezyc trzeba sie uczyc postaci a nie nukowac z dupy - to jest najbardziej wkurwiajace dla mnie . Backstaby rogalem , odskoki , stunowanie , dobry heal sa podstawa zeby przezyc jakakolwiek walke na nightmare , to samo reszta postaci
- technicznie gra chodzi lepiej niz DA , menusy sie odpalaja instant , nawet w mob-blob sytuacjach nie ma spowolnien , AA ma nikly wplyw na szybkosc co samo w sobie jest rzadkie . Graficznie jest ok mnie tam oczy nie bolaly
nie podoba mi sie tylko to ze jest krotsza